• Home
  • Wat Zijn De Voordelen Van Fit In 4 Minuten®


Fit in 4 Minuten®
bestaat uit een 20-seconden intense work-out gevolgd door een 10-seconden rust; normaal gezien uitgevoerd in 8 interval sessies; hetgeen in totaal vier minuten bedraagt.  Het is de bedoeling dat je in staat bent om hoge intensieve work-outs te doen die speciaal ontwikkeld zijn opdat de gemiddelde persoon de kans heeft om zijn trainingsniveau stap-voor-stap op te voeren tot zijn gewenste niveau tijdens zijn work-outs.

Wat Bereik Je Met Deze Fit in 4 Minuten® Work-Outs

· Behoud van Spierweefsel. Streng diëten om af te slanken leidt meestal ook tot verlies van spierweefsel. Omdat de Fit in 4 Minuten® Work-Outs druk uitoefenen op je spierweefsel, maken ze je lichaam duidelijk dat je meer spierweefsel nodig hebt.
Dit zorgt ervoor dat de verhouding tussen de vetvrije massa en vet escaleert. Je kiest een work-out die spirweefsel creeërt in plaats van vet.

· Vetverbranding.  Intensieve workouts zoals Fit in 4 Minuten® kunnen een persoon zijn metabolisme ratio verhogen met ongeveer 15 keer de Basale Metabolistische ratio of BMR, wat op zijn beurt kan leiden tot aanzienlijke vetverbranding. Omdat deze  Tabata-achtige training regelmatige korte doch acute druk uitoefent op het lichaam, bouwt het lichaam zijn BMR op om te kunnen compenseren met de nieuwe spanning.  Vermits het BMR verwijst naar de hoeveelheid energie die een persoon’s lichaam kan verbranden wanneer deze in rust is, zorgt iedere stijging voor een vermenigvuldiging van de hoeveelheid vet dat je lichaam zal verbranden, zelfs wanneer je niet aan het trainen bent.

· Verhoging van Anaerobe en Aerobe Capaciteit.  Daar waar een persoon zijn aerobe capaciteit of maximum zuurstof opname doorgaans verwijst naar de grootst mogelijke hoeveelheid zuurstof die hij kan consumeren tijdens energieke inspanningen, verwijst de anaerobe capaciteit aan de andere kant, naar de maximale hoeveelheid energie die je lichaam kan produceren tijdens de afwezigheid van zuurstof.
Anaerobe energie wordt gegenereerd door koolhydraten te verbranden wanneer er onvoldoende hoeveelheden energie aanwezig zijn in de bloedstroom, om zo de benodigde anaerobe energie te produceren. Op basis van de resultaten van een studie uitgevoerd tijdens de oorspronkelijke research studie, bleek dat de deelnemers die deze work-outs gedurende zes weken, vijf dagen per week, hadden uitgevoerd, een verhoging hadden van 14% in hun aerobe capaciteit en een verhoging van 28% in hun anaerobe capaciteit. Het onderzoek op deze specifieke work-outs toonde een beduidende stijging aan van het uithoudingsvermogen.

· Tijdsbesparing. Dankzij de korte duur van een Fit in 4 Minuten® sessie, is de deelnemer sneller geneigd om trouw en regelmatig zijn work-outs te doen. Bovendien kan deze methode  de interesse in de gunstige veranderingen die dit programma teweeg brengt voor zijn lichaam doen verhogen. Omdat het veilig gebruik van dit programma de nodige aandacht vraagt voor de feedback van je lichaam, kan de persoon niet anders dan geregeld zijn vooruitgang na te gaan. Deze verhoogde interesse vermijd de sleur die doorgaans bij work-outs ervaren wordt.

Klik hier om te kijken of jij geschikt bent voor Fit in 4 Minuten®