• Home
  • Hoe Fit Ben Ik? Doe de ‘Hoe Fit Ben Ik’ -test!

Hoe Fit Ben Ik? Doe De ‘Hoe Fit Ben Ik’ test!


Lig je de hele dag lui in je zetel, en hoop je dat het toch nog enigszins goed zit met je conditie?

Of ga je drie, vier keer per week naar de fitness, maar heb je geen idee wat daar nu precies het resultaat van is? Vraag je jezelf wel eens af “Hoe fit ben ik nu eigenlijk?” Met deze Hoe Fit Ben Ik -tests kom je te weten hoe het nu met jouw conditie gesteld is.

Een professionele atleet kan zijn resultaat meten met zijn persoonlijke records en het aantal overwinningen, maar iemand die gewoon wat aan sport of fitness doet, heeft soms geen duidelijk beeld van zijn resultaten, en gebruikt vaak verkeerde instrumenten om die resultaten toch te meten, zoals de weegschaal. “Eerst moet je je doel duidelijk aflijnen, en zorgen dat je dit zelf goed kan meten. Vervolgens stel je een plan op om van punt A naar punt B te geraken.”

Wil je weten hoe fit je bent?
Hieronder vind je een lijst van zes oefeningen die gebaseerd zijn op de belangrijkste componenten van sport en fitness. Deze tests zijn eigenlijk oefeningen die iedere persoon zou moeten kunnen uitvoeren om gezond en functioneel te zijn. Doe de oefeningen 1 x om te bekijken wat je niveau is, daarna kan je ze met de  Fit-in-4-Minuten workouts verbeteren tot het niveau dat je zelf wenst te behalen. Na deze 6 oefeningen heb jij sowieso het antwoord op je vraag : hoe fit ben ik?!

1. Zitten en staan test: mobiliteit van het onderlichaam en evenwicht

zitten en staan test
Hoe?
Zit in lotushouding, met je armen uitgestrekt naar voren of boven. Om een perfecte score te halen (10 op 10) moet je 10 keer rechtstaan zonder je evenwicht te verliezen of de grond aan te raken om je balans terug te vinden. Iedere keer dat je de grond aanraakt met je hand, arm, knie of zijkant van je been verlies je een punt. Ook wordt er een punt afgetrokken wanneer je je hand op je dij legt voor meer steun. Wanneer je je evenwicht verliest als je al halverwege bent, verlies je slechts een half punt.

Doel?   Een score van 8 of meer.

 

2. Verticale sprong: onderlichaam

onderlichaam test

Hoe?
Sta met je benen open, iets wijder dan je heupen. Kantel je bekken naar achteren en buig je knieën lichtjes. Spring recht omhoog, en kom vervolgens in dezelfde positie weer neer. Doe dit 10 keer, herhaal 3 keer.

Doel?  Probeer zo’n 40-tal centimeter van de grond te komen.

 

3. Push up: kracht van het bovenlichaam

push upHoe?
Begin in plankpositie, met je armen gestrekt en net iets wijder dan je schouders. Je vingertoppen wijzen naar voren. Er moet een denkbeeldige rechte lijn lopen van je schouders naar je heupen. Buig je ellebogen totdat je schouders op eenzelfde lijn komen met je ellebogen. Keer dan terug naar de plankpositie.

Doel?  Voor vrouwen: 5 herhalingen.

4. Eénbenige squat: kracht van het onderlichaam

eenbenige-squatfitness

Hoe?
Sta op een klein verhoogje en balanceer op één been. Kantel je bekken naar achteren en hou je borst naar voren. Ga langzaam door één knie in squatpositie. Hou je rustende been ontspannen. Is het te moeilijk om je evenwicht te bewaren? Voer de oefening dan uit op de grond terwijl je één been laat rusten op een balanstrainer.

Doel?   Dit zou je 8 keer per been moeten kunnen.

5. Optrekken: kracht van het bovenlichaam

optrekken-fitness

Hoe?
Neem de bar vast met je handpalmen naar je toe. Trek jezelf op totdat je met je kin boven de bar komt. Lukt het niet zonder hulp? Gebruik dan een weerstandsband om je voet of knie in te plaatsen.

Doel? Je zou uiteindelijk aan vijf herhalingen moeten komen. Dit is een hele zware oefening, de kans bestaat dat je dit als vrouw de eerste keer gewoon niet kan. Door je core-spieren goed te trainen zou dit op termijn moeten lukken.

6. Zijwaartse plank: stabiliteit van de core

zijwaardseplank

Hoe?
Ga op je zij liggen en steun op je elleboog, die zich recht onder je schouder bevindt. Til je lichaam op zodat je heupen van de grond komen. Dit moet je zo’n 2 minuten kunnen aanhouden. Mag het een beetje moeilijker? Til dan de bovenste voet een vijftiental centimeter op. Let wel op dat je een mooie rechte lijn aanhoudt.

Doel?  Probeer de plankhouding 2 minuten aan te houden per kant.

Ziezo,… wat vond je van de ‘Hoe Fit Ben Ik’ – Test? Nu weet je hoe fit je werkelijk bent. Ben je tevreden over het resultaat van je conditie? Prima! Zoniet…

Zoek een rustig plekje in je huis en begin met je Fit-in-4-Minuten Workouts.  Ook al duren deze workouts slechts 4 minuten per dag, ze zijn ongetwijfeld even efficient voor je conditie en je lijn dan een uur gaan hardlopen of een uur of meer in het fitness center door te brengen.

Het geheim van sporten zit ‘m namelijk niet in de duur maar wel in de intensiteit van de workouts. En dat is precies waarom Fit-in-4-Minuten zo’n krachtig en doeltreffend programma is. De workouts zijn zo opgebouwd dat de intensiteit geleidelijk verhoogt. Na 20 dagen zal je versteld staan van de transformatie die je lichaam en conditie ondergaan heeft.

Heb je nog geen kennis gemaakt met deze super effectieve en tijdsbesparende workouts?

Begin er dan vandaag nog mee en geniet vandaag van €40 extra korting.

Veel workout plezier alvast!

Groetjes,

Katja & Carolyn

Deel desgewenst dit artikel