• Home
  • Wandelen versus Hardlopen – Wat Is Beter Om Gewicht Te Verliezen?


Over het algemeen wordt gedacht dat cardio de beste manier is om gewicht te verliezen en dat het beter is dan wandelen.  Vandaag, in dit artikel, zul je zien dat eigenlijk wandelen beter is voor vetverlies en gewichtsverlies.

Dit zijn de belangrijkste redenen waarom wandelen beter is  om gewicht te verliezen dan hardlopen:

1) Wanneer je hardloopt of een andere cardio-oefening, verbrand je zowel vet als spieren. Het lichaam is niet in staat om te kiezen welke calorieën er worden verbrand, zodat bij heel veel cardio-oefeningen ook de spiermassa afneemt. En dat wil je juist niet. Dit komt omdat spieren meer calorieën verbranden en metabolisch zijn.

2) Buitensporige aerobic-oefeningen verhogen de productie van cortisol, een stresshormoon, wat kan leiden tot verhoogde voedsel cravings omdat het lichaam zal willen compenseren voor de verbrande calorieën. Zo zul je uiteindelijk meer calorieën consumeren dan je verbrand hebt.

3) De overmaat aan cardio-oefening zal je resistent maken voor leptine. Je lichaam zal dan niet meer in staat zijn om te zeggen of het verzadigd is. Je zult honger hebben en uiteindelijk insuline resistentie kunnen ontwikkelen als gevolg van de grote hoeveelheden cortisol in het lichaam en zo begint de gewichtstoename.

4) Cardiovasculaire oefeningen kunnen zorgen voor een slecht effect op de schildklierfunctie. De schildklier hoort te zorgen voor goede werking van het metabolisme.

5) Daarnaast is aangetoond dat hardlopen problemen kan geven aan gewrichten vanwege de “botsingen” met de grond. Hoe vaker je hardloopt, zeker met overgewicht, hoe meer stoten je gewrichten moeten opvangen en dat kan zorgen voor beschadigingen.

Wandelen is evenwichtiger en een veel gezonder alternatief, ook al verbrand je niet dezelfde hoeveelheid calorieën als bij hardlopen. Na verloop van tijd zal het cortisol niveau in je lichaam verminderen, wat beter is voor je op de lange termijn.

Wandel daarom zoveel als je kan!
Begin met een half uurtje of een uur en verhoog dit langzaam aan totdat je elke dag een fikse wandeling kan maken. Combineer wandelen met enkele intense oefeningen (zoals de Fit-In-4-Minuten-Workouts en je zult het effect op je lichaam zien, terwijl je extra spiermassa opbouwt.

De fitness-wereld probeert je al heel je leven wijs te maken dat je iedere week uren in het fitness center moet doorbrengen om een goede conditie en figuur te krijgen. Zij verkondigen dit omdat dit de enige manier is om hun business te doen draaien en je dure maand abonnementen te verkopen.

De harde waarheid is echter helemaal anders.
Professionele atleten, modellen en hollywood sterren zweren al jaren bij korte, intense workouts zoals Fit-In-4-Minuten®.  Je hebt inderdaad slechts 4 minuten per dag nodig om er fit en strak uit te zien.

Dus niet alleen bekom je een beter resultaat dan uren te gaan springen of joggen, je bespaart jezelf een HOOP TIJD, die je meestal toch niet hebt.  En, omdat het slechts 4 minuten duurt, ga je ook niet langer excuses verzinnen dat je er de tijd niet voor hebt.

Ik pleit al jaren voor een gezonde wandeling (best in de ochtend) om je dag goed te beginnen.
Wanneer je dit een vaste gewoonte maakt in combinatie met enkele korte, intensieve workouts, dien je jezelf verder geen zorgen te maken over je gewicht. Wil je sommige delen van je lichaam wat meer aandacht geven om er strakker of beter uit te zien, ook daar heb je slechts 4 minuten per dag voor nodig.

Dus, wat mij betreft, hang die loopschoenen maar aan de haak, tenzij je het natuurlijk doet omdat je het gewoon leuk vindt. Sporten doe je omdat je het leuk vindt, om af te slanken zijn er andere zaken die veel effectiever zijn; wandelen, automatisch vernieuwde en gezonde eetgewoonten toepassen en desgewenst 4 minuutjes per dag aan je conditie en figuur werken.

Zoek een rustig plekje in je huis en begin met je Fit-in-4-Minuten Workouts.  Ook al duren deze workouts slechts 4 minuten per dag, ze zijn ongetwijfeld even efficiënt voor je conditie en je lijn dan een uur gaan hardlopen of een uur of meer in het fitness center door te brengen.

Het geheim van sporten zit ‘m namelijk niet in de duur maar wel in de intensiteit van de workouts. En dat is precies waarom Fit-in-4-Minuten® zo’n krachtig en doeltreffend programma is. De workouts zijn zo opgebouwd dat de intensiteit geleidelijk verhoogt. Na 20 dagen zal je versteld staan van de transformatie die je lichaam en conditie ondergaan heeft.

Heb je nog geen kennis gemaakt met deze vetverbrandende en tijdsbesparende workouts?

Begin er dan vandaag nog mee, je kan ze nu 21 dagen GRATIS uitproberen!*

Wedden dat je versteld zal staan van wat slechts 4 minuten per dag met je conditie en je figuur doen? Luister gewoon naar de complimentjes die je krijgt, mocht je het dan nog niet gemerkt hebben aan je kledij…

Veel workout plezier alvast!

Groetjes,

Katja & Carolyn

P.S. * Deze uitzonderlijke 21-dagen GRATIS proefperiode voor Fit-In-4-Minuten® is enkel vandaag geldig. Maak er dus nu handig gebruik van wanneer je, met weinig tijd, toch een top-conditie en figuur wilt hebben.

Klik Hier om ze meteen te proberen. (Direct toegang na registratie)