• Home
  • Last Van Lage rugpijn? Deze Makkelijke Oefening Doet Wonderen.

Lage rugpijn is de vaakst voorkomende chronische aandoening onder Nederlanders en Belgen en komt zowel voor bij mensen met een lichamelijk veeleisende als een zittende job. Op lange termijn is de enige oplossing meer bewegen, maar er is ook een korte oefening die je kan doen om de pijn tijdelijk te verzachten.

Onderzoekers van de universiteit van Sydney gingen een tijdje terug op zoek naar de beste remedie tegen rugpijn door 21 wereldwijde studies rond dit thema samen te leggen, met in totaal meer dan 30.000 deelnemers.

Beweging

Terwijl een steunband aan de rug of steunzooltjes niet meteen een voordeel leken op te leveren, zorgde lichaamsbeweging voor een verlaagd risico van 25 tot 40 procent op rugpijn in het jaar dat volgde.

Welk type lichaamsbeweging?

Gelijk welke lichaamsbeweging bleek te helpen en het meest efficiënt bleken korte workouts die alle spiergroepen aan bod laten komen.  Wil je dus echt van je lage rugpijn af, dan zit er niets anders op dan (meer) sporten.

Lage rugpijn Oefening

Op korte termijn kan deze oefening dagelijks uitvoeren alvast de pijn even verlichten:

1. Ga met gestrekte benen op je rug liggen
2. Trek je rechterknie op tot aan je borstkas
3. Neem je opgetrokken been vast met beide handen net onder je knie en zorg daarbij dat je onderrug op de grond gedrukt blijf
4. Blijf zo lang mogelijk in deze houding liggen (minstens 2 minuten)
5. Herhaal de oefening met je linkerbeen

Dagelijks bewegen

De beste remedie tegen lage rugpijn en voor een goede conditie in het algemeen blijft natuurlijk om dagelijks te bewegen en te werken aan al je spiergroepen. Dit zorgt ervoor dat zowel je lichaam als je stofwisseling in een goede conditie verkeren om optimaal te functioneren.

Geen tijd of zin om dagelijks naar een fitness center te…rijden?

Want, inderdaad, dit is wat meestal gebeurt; we ‘rijden’ naar het fitness center om daar dan een half uurtje of uurtje te gaan hollen op een loopband…Dooh!

Maar dus even terug naar “geen tijd of zin” om je vervolgens om te kleden, je in het zweet te werken, terug om te kleden, douchen in de fitness of als je uiteindelijk terug thuiskomt, na waarschijnlijk enkele drankjes en hapjes aan de bar,…, daar kan ik helemaal in komen.

Ik had en heb daar ook geen tijd of zin in, vandaar dat ik destijds werkte met mijn personal coach Carolyn Rose die in Sydney talrijke modellen en actrices coacht met haar zeer korte doch efficiënte intense workouts.

Sinds ik terug in Europa woon heb ik Carolyn echter niet meer naast me. Of toch, want net daarom hebben we samen Fit-In-4-Minuten ontwikkeld zodat zowel ikzelf, als ondertussen meer dan 4,267 deelnemers dagelijks toegang hebben tot de 20 beste workouts voor je ganse lichaam.

En het beste is,…, het duurt slechts 4 minuten per dag!

En of het werkt?

Dat kan je hier nalezen wanneer je wenst.

Ik kan het je echt aanbevelen, net zoals onze tevreden deelnemers, zoals je zal ontdekken.

Het zou je maar eens kunnen verbazen hoe je conditie en fysiek er op 20 dagen op vooruit gaan,…, en dit in slechts 4 minuten per dag!

 

Vriendelijke groetjes,

Katja Callens

P.S. En, je dient me echt niet te geloven hé. Test het hier gewoon 20 dagen vrijblijvend uit.
Ik weet dat onze deelnemers blij zijn dat ze dit uitgeprobeerd hebben.

Deel desgewenst dit artikel