KANTOOR FITNESS
Fris Op Het Werk Dankzij Deze 15 Oefeningen

Ken je dat? Je vertrekt fris naar het werk, maar doorheen de dag kruipen de kantooruren in je lijf en laten je vermoeid en een beetje verwelkt naar huis keren. Hoe voorkom je dit scenario? 'Deskercise' is jouw antwoord, ofwel je overwegend zittende werkdag onderbreken met kleine oefeningen achter en rond je bureau. 

FIRST THINGS FIRST: KORTE
INTENSIEVE WORK-OUT'S
VOOR AL JE SPIERGROEPEN

Fit-In-4-Minuten™ helpt je lichaam in topconditie te houden. Iedere workout neemt slechts 4 minuten in beslag. Intensieve minuten weliswaar, maar waarom zou je een duur fitness abonnement nemen om uren te gaan zweten in een centrum wanneer je thuis of op kantoor een sneller resultaat kan bereiken.

Al je spiergroepen komen aan bod.

( €10 Kortingscode: DESKERCISE)

Aan Het Werk!
Hoe Doe Je Een Deskercise?

Pik gedurende een week een aantal van onderstaande oefeningen uit en evalueer het verschil…

EENVOUDIGE TUSSENDOORTJES

TOKKELEN MAAR

Tik met je tenen snel en krachtig op de vloer onder je bureau. Speel ook met je vingers regelmatig piano in de lucht om verkrampte spieren tegen te gaan.

PLAFONDSTAREN

Strek beide armen uit boven je hoofd en neem je handen vast. Kijk naar je handen. Adem een aantal tellen ontspannen in en uit.

RUGSTRETCH

Strek een arm uit. Neem met de andere hand je ellenboog vast en duw je arm over je borst. Hou een aantal tellen vast, ontspan en herhaal deze oefening aan de andere kant.

TRAPJE OP

Negeer de lift en neem de trappen. Altijd.
Beter nog: met twee treden tegelijk.
Hup, hup!

ZONDER HANDEN

Sta recht en ga op je stoel zitten zonder je handen te gebruiken. Easy peasy? Niet als je het tien keer na mekaar doet.

SCHOUDERS OP

Ga rechtop zitten. Rol je hoofd zachtjes van links naar rechts. Draai je schouders naar voren en naar achteren. Haal diep adem, trek je schouders zo hoog mogelijk op, trek ze vervolgens naar achteren en laat los. Herhaal dit een aantal keer om de spanning in hals en rug te verminderen.

OP & NEER

Nog eentje om stiekem onder je bureau te doen: til je benen op en hou ze tien seconden gestrekt. Laat ze zakken zonder dat je de grond raakt en herhaal een tiental keer.

GO!

En blijf vooral geen hele dag op je stoel zitten: onderbreek elk uur minstens voor een wandeling naar de wc, de printer, een collega, de keuken.

Stuur eens wat minder mails, maar breng je boodschap persoonlijk over.

Maak onder de middag een wandeling in plaats van een uur in de kantine te zitten. Steeds meer kantoren investeren bovendien in plekken waar je staand kan werken, vergaderen of mails beantwoorden. Benut deze!

Trouwens, misschien kan jij op kantoor je Fit-In-4-Minuten workout's doen onder de middag?

( €10 Kortingscode: DESKERCISE)

Klaar voor the next level?
WORK THAT OFFICE BODY!

DE ONZICHTBARE STOEL

Ga met je rug tegen de muur staan en buig in zithouding door je benen tot je dijbenen parallel met de vloer zijn. Blijf een minuut in deze houding zitten.

EEN PAAR CENTIMETERS ERBIJ

Even in de wachtrij aan de printer? Zet je voeten op schouderbreedte, ga op je tenen staan, hou even vol en relax. Herhaal.

PAPIERBASKET

Hoeft het allemaal niet te serieus op je werkvloer? Zet dan de vuilbak op een kast en maak er een spelletje met collega’s van om je vuilnis op een originele manier (met een aanloopje en een schitterende sprong) in de emmer te doen belanden.
BUREAUSTOELRACE

BUREAUSTOELRACE

Nog eentje voor een vrijdagnamiddag: maak een parcours vrij en daag je collega’s uit. Leg het parcours met je bureaustoel (op wieltjes uiteraard…) zo snel mogelijk af.

PUSH-UP

Bij deze oefening doe je een aantal push-ups tegen de muur: ga met je gezicht naar de muur staan en plaats één hand ter hoogte van je gezicht tegen de muur. Duw jezelf met gestrekt lichaam weg van de muur en wissel telkens van hand.

UIT DIE LUIE STOEL!

Ga op het randje van je bureaustoel zitten. Zet je voeten op heuphoogte op de grond. Pak je armleuningen stevig vast en duw jezelf omhoog, hou enkele tellen vast en ga opnieuw zitten. Herhaal.

SHAKE IT ALL OUT

Een oppeppend nummer op de radio? Of zin een YouTube-momentje? Laat iedereen meegenieten van jouw ultieme kantoorfitness-hit. En dans! Schud al die werkdruk, de zittende uren en het kantoorstof uit je lijf en ga er samen met je collega’s voor. Tot je baas plots komt binnenvallen, natuurlijk.

Benieuwd hoe Fit-In-4-Minuten™ je kan helpen om
in slechts 4 minuten per dag in TOP Conditie te blijven?

Copiright - FitIn4Minuten.com -  Privacy Policy & Terms of Service