• Home
  • Verschillende Afslank Workouts Voor Vrouwen

Vrouwen hebben verschillende afslanktrainingen nodig omdat elke vrouw uniek is. Een routine voor afslanktraining kan helpen om je weer gelukkig te voelen!

Voor velen van ons is de vakantie een tijd van vreugde, gemeenschap en eten … heel veel eten. Het is dus geen verrassing dat mensen in januari massaal naar de sportschool gaan of verwoed op zoek gaan naar de beste manier om af te vallen, om de kilo´s kwijt te raken die ze zijn aangekomen.

Eerlijk gezegd, zo gek als de fitness-gekte van januari kan zijn, is het niet het enige moment van het jaar dat mensen manieren zoeken om af te vallen.

Naar schatting probeert de helft van alle volwassenen elk jaar af te vallen. Als je Google raadpleegt voor ‘de beste trainingen om af te vallen’, kan het moeilijk zijn om de juiste informatie te vinden tussen alle zoekresultaten.

Lees hier verder om een goed overzicht te krijgen van hoe je gewicht kunt verliezen op welk moment dan ook.

Hoe gewichtsverlies werkt

Voordat we ingaan op het ‘wat’, is het belangrijk om de “hoe” te begrijpen als het om afslanken gaat.

Gewichtsverlies komt altijd neer op één belangrijke ding: calorieën in versus calorieën uit.

Om ongewenst gewicht te verliezen, moet je meer calorieën verbranden dan dat je verbruikt. Een gezond eetpatroon is essentieel om calorieverbruik binnen een gezond bereik te houden.

Als het om de calorie-inname gaat, zijn niet alle voedingsmiddelen gelijk . Als je een snelle referentie nodig hebt voor enkele ideeën voor gezonde snacks om je voeding een goede start te geven, bekijk dan mijn blog met tonnen lekkere en gezonde opties.

Dan gaan we nu over op het thema bewegen. Als je eenmaal hebt vastgesteld hoeveel calorieën je dagelijks consumeert, moet je meer calorieën verbranden dan je eet. Dit wordt een calorietekort genoemd.

Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op jouw dagelijkse calorieverbranding en de eerste factor is jouw BMR. Je BMR of basaal metabolisme is de dagelijkse hoeveelheid calorieën die je lichaam verbruikt door gewoon te leven en te ademen.

De tweede factor is hoeveel calorieën je verbrandt door fysieke activiteit – dat kan heel verschillende zijn, afhankelijk van het type activiteit dat je kiest.

Algemene activiteiten zoals wandelen, het huis schoonmaken of kinderen of dieren “achtervolgen”, zullen calorieën verbranden, maar als je het echt een tandje hoger wilt, moet je een regelmatig trainingsschema volgen.

Wanneer je eenmaal weet hoe je wilt trainen, kan het moeilijk zijn om te weten welke optie de beste training is om af te vallen. De waarheid is dat er veel verschillende soorten afslank workouts zijn.

Intensiteit is de sleutel bij het verbranden van calorieën en afvallen. Welk soort oefening je kiest, bepaalt welk soort resultaten je zult bereiken, of je je nu wilt concentreren op vetverbranding, spieropbouw of een beetje van beide.

Cardio Workout voor gewichtsverlies

Cardio = aerobics. De term aërobe oefening betekent per definitie een stevige oefening die de circulatie van zuurstof door het bloed bevordert en wordt geassocieerd met een verhoogde ademhalingssnelheid.

Het doel van cardiovasculaire oefeningen is tweeledig: jouw hart versterken en overtollig vet verbranden. In de vetverbrandingszone komen wordt bepaald door jouw intensiteit en kan gemeten worden aan jouw hartslag in actieve toestand.

Cardio kan worden uitgevoerd in een stabiele toestand, of als intervaltraining met hoge intensiteit of HIIT.

Steady-state cardio is het uitvoeren van de door jou gekozen activiteit gedurende een bepaalde tijd op hetzelfde intensiteitsniveau, meestal ongeveer 45-60 minuten per sessie.

Intervaltraining met hoge intensiteit verwijst naar fietsen door korte intervallen van lage intensiteit en bursts met hoge intensiteit. Omdat je op zo’n hoog intensiteitsniveau moet werken, zijn HIIT-sessies korter, tussen 15 en 30 minuten per sessie.

Beide methoden zijn even belangrijk en effectief als het gaat om sporten gaat om af te vallen.

Enkele geweldige soorten cardio:

  • Buiten hardlopen of op een loopband
  • Cardio-apparaten zoals stapmolen, elliptische trainer en roeimachine
  • Aerobicslessen zoals Zumba, cardio-kickboksen
  • Fitin4Minuten oefeningen

Krachttraining voor gewichtsverlies

Kracht = spier- en krachttraining legt de focus op precies dat: het opbouwen van gezond spierweefsel. Jarenlang werden veel vrouwen ontmoedigd door krachttraining uit angst dat ze er te mannelijk uit zouden zien, maar die mythe is verdreven en kan niet verder van de waarheid liggen.

Krachttraining is ook een workout waarmee je kunt afvallen!

Krachttraining door middel van gewichten en / of lichaamsgewicht oefeningen is essentieel voor het opbouwen van droge spieren en het bereiken van de strakke look waar veel vrouwen naar op zoek zijn. De voordelen van krachttraining gaan echter veel verder dan schoonheid en esthetiek.

Het hebben van meer magere spiermassa stimuleert eigenlijk je metabolisme en helpt je meer calorieën te verbranden, zelfs in rust.

Als je de term ‘spier weegt meer dan vet’ hebt gehoord, ben je misschien op je hoede om de magere spiermassa te versterken… maar de waarheid is dat terwijl de kilo’s die je kwijtraakt, mogelijk niet op de weegschaal reflecteren, maar je lichaamssamenstelling zal je helpen om je fit te voelen, sterk en sexy.

Flexibiliteitstraining voor gewichtsverlies

Trainingsvormen die zich richten op flexibiliteit zoals yoga en pilates of zelfs een geweldige stretch-sessie is een geweldige aanvulling op je trainingsroutine.

Door lenig te blijven, kun je strakke spieren vermijden na een zware training. Flexibiliteitstraining vergroot ook het bewegingsbereik in jouw gewrichten en helpt je om vloeiender en efficiënter te bewegen.

Losse spieren en een grote bewegingsvrijheid helpen jouw prestaties bij alle activiteiten te verbeteren, wat meer calorieverbranding betekent!

De gewichtsverlies voordelen die flexibiliteitstraining biedt gaat verder dan alleen fysiek. Meditatieve yoga en stretching verminderen stress.

Studies tonen aan dat minder stress gelijk staat aan minder emotioneel eten en een daling van het stresshormoon, cortisol. Reden te meer om te rekken en te strekken!

Welke soort oefening is het beste voor gewichtsverlies?

Het geheim van gestaag afslanken is consistentie. Alle drie soorten trainingen om af te vallen zijn even belangrijk voor jouw algehele gezondheid.

Houd jouw trainingsroutine leuk en effectief door elke week iets nieuws te proberen. Als je gewoonlijk cardio in steady-state doet, probeer dan een HIIT-training.

Als je consequent gewichten heft, voeg dan een yogasessie toe aan je wekelijkse routine om de flexibiliteit te vergroten en pijn en stress te verminderen.

De beste training om af te vallen is degene waar je je aan houdt! Een gezond eetpatroon en een regelmatig trainingsplan zullen jou helpen de calorieën in versus uit in balans te houden en je gezond en gelukkig te houden!

Heb je nog geen kennis gemaakt met de super effectieve en tijdsbesparende Fitin4Minuten workouts?

Begin er dan vandaag nog mee en geniet van de tijdelijke €40 korting.

Veel workout plezier alvast!

Groetjes,

Katja & Carolyn